Utan namn

Ch*kn n’ waffles i SF!

En amerikansk klassiker?

Var ju tvungen att testa den här något annorlunda kombon, Chicken and waffles. Det var faktiskt riktigt gott, speciellt med husets egna habanerosås till. En riktigt najs kaloribomb på Chicken and waffle sandwich i San Francisco.

Utan namn

Breakfast for champions.

Under resan i Västerlandet hittade vi en riktigt schysst diner, Saturn, I Santa Cruz. Den riktiga höjdaren var den veganska milkshaken. Och eftersom de inte tyckte det räckte med ett stort glas vardera fick en även med resterna från shakern, typ ett normalt glas här…

Tyvärr hann vi bara förbi där två (och en halv) gång, så hann inte testa på alla godsaker. Men blev en frukosttallrik med pannkakor med smör och lönnsirap såklart, scrambled tofu samt husets egna korv. Till eftermiddagsmat blev det en Space Cowboy med lite pommes till.

Den där halva gången tog vi med en låda Cheese fries, räckte gott och väl till tre personer.

Så om du är i närheten nån gång, gå dit! Och dröm dig bort till en tid långt i framtiden när vi har nåt liknande här i Stockholm…

Utan namn

Skördedags för andra gången den här säsongen. Testar att torka chilisen på tråd den här gången så får vi se hur det går.

Utan namn

Uppe med solen i Bacalar, en lagun på Yucatanhalvön. Det sägs att det ska finnas sju olika nyanser av blått i lagunen, och den kallas också för “Laguna de los Siete Colores” men det var svårt att se mer än två nyanser för mig. Det som var mer märkligt var hur pass lite djurliv det fanns kring sjön. Det fanns lite fåglar och några småfiskar men sen var det inte så mycket mer, trots att det fanns mycket orörd mark runtomkring. Men har inte lyckats få tag i någon förklaring vad det kan bero på.

Utan namn

De mörka molnen drar in över Flores, Gutalemala. Den gamla Mayagravplatsen på ön byggdes först över av spanjorerna på 1500-talet. Idag består ön mestadels av hotell och servicefunktioner för turisterna.

Utan namn

Vi har bott ett tag i ett område i Puerto Escondido som heter La Punta. Det ligger jättefint till vid stilla havskusten och med en strand som sträcker sig längs med hela området. Som på många andra ställen vi varit på här i Mexiko satsar staten på att utöka terrori.., nej turismen. I La Punta syns det väldigt tydligt, det är massor med nybyggen längs med stranden som ska bli till nya hotell.

Samtidigt är området fortfarande heterogent och alla projekt verkar inte gå som planerat. Det är fullt med skyltar om försäljning av både tomma tomter och nya hotellkomplex. Det är också fullt med tomma huskroppar som står halvfärdiga med palmer växandes genom de tomma fönstren, något som skvallrar om vinstdrivande drömmar som inte gått igenom. 

Eftersom området ligger vid kusten drabbas det även av orkaner då och då. Senast för några år sedan blev många hus drabbade, och vissa blev aldrig återuppbyggda igen utan står och väntar på att en ny drömmare ska ta över.

Utan namn

Vi var och hälsade på i Miguels kollektiv där de har en cykelverkstad i San Cristobal. Utöver att återvinna gamla cykeldelar, laga cyklar och lära ut hur du kan laga din cykel tillverkar de även “bicimaquinas” – cykelmaskiner. På översta bilden ser vi en cykeldriven mixer, perfekt för festen! Men de hade även byggt tvättmaskiner, kvarnar och mycket mer. Den mellersta bilden är ett cykelställ – byggt av gamla hjul. Exempel på hur det kan gå till finns här: http://vimeo.com/57406683