Swimming with the fishes

I närheten av Tulum finns ett stort antal små sötvattenssjöar, cenotes. Dessa sjöar bildades när ett meteoritregn föll ner över Yucatanhalvön för typ jättelänge sen. Vi var tidigare och badade i en cenote som hette Cristal och såg ut såhär:

image

Men nu var det dags att ta det ett steg längre och besöka en större cenote, Dos Ojos. Det är egentligen två stycken cenotes, som ligger under jorden. Vi slog till på stort och köpte en tur med lokal guide och fullt utrustade gav vi oss ner i underjorden:

image

Det var en riktigt häftig upplevelse att snorkla runt bland stalaktiterna, fladermössen och fiskarna och kolla runt bland undervattensgrottorna. Bara glida runt under jorden, med ibland bara några decimeter upp till taket, för att sen komma ut och se solstrålarna lösas upp under vattnet. Rekommenderas starkt!

image