Bröllop på Bali

Grattis Elin & Kexet!

Så har en varit på sitt första hinduiska bröllop. Det var en ganska annorlunda upplevelse mot de få bröllop jag varit på tidigare. Det var dessutom inte bara giftermål på agendan, utan även tandslipning x 2 och diverse olika ceremonier för de två barnen bakades in i det hela. Hela byn var på fötter för att hjälpa till och ceremoniplatsen var smyckad och maten lagad i dagar.

I och med att alla ceremonier skulle vara på samma dag tog det hela ganska lång tid. Bussresa från hotellet vid 8:30, hemma i Sanur igen 18:30, så det var ganska slitigt, även för oss som bara stod bredvid och tittade på. Att jag inte hade kunnat sova ordentligt på natten spelade nog in det också. Men det var iaf spännande att se hela spektaklet, även om jag inte förstod så mycket av alla ritualer som gjordes.

Imorgon bär det av till det hemliga feststället, kommer bli trevligt. Är bara lite rädd för att det kommer bli stressigt under middagen, blir bara fler och fler som ska hålla tal. Jag måste även slipa till mitt tal från några enstaka punkter till nåt som faktiskt funkar. Det blir ju extra svårt eftersom själva giftermålet som idé är så konstig. Men nåt ska väl gå att få till.

Bilder kommer senare.